Прекратяването на огъня между Израел и Хамас може да бъде възобновено,

...
Прекратяването на огъня между Израел и Хамас може да бъде възобновено,
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Ново примирие е възможно, ако Хамас обяви точен списък на заложниците

Прекратяването на огъня сред Израел и " Хамас "  може да бъде обновено, в случай че въоръжената радикална формация даде допустим лист със заложници, които да бъдат освободени.

Това разкри Си Ен Ен в петък, цитирайки три източника, осведомени с въпроса.

По-рано денем кабинетът на израелския министър председател съобщи, че Израел счита, че " Хамас "  все още държи 20 дами и две деца. Междувременно източници на CNN обявиха, че " Хамас " е отказал да освободи израелски дами под 45 години, считайки ги за военни резервисти.

Преди това въоръжената формация твърдеше, че към този момент не държи в плен дами или деца и че може да бъдат хванати от други групи.

Една от аргументите, заради които едноседмичното преустановяване на огъня не беше удължено и боевете започнаха още веднъж в петък сутринта, беше несъгласието по отношение на описите на заложниците, които би трябвало да бъдат освободени от " Хамас ".

Седемдневната пауза, която стартира на 24 ноември и беше удължена два пъти, разреши размяната на десетки заложници, държани в Газа, против стотици палестински пандизчии и улесни навлизането на филантропична помощ в анклава.

Газа имаше 2,3 милиона поданици, преди Израел да стартира бомбардировка и сухопътна инвазия в отговор на трансграничната офанзива на " Хамас " на 7 октомври, при която въоръжени бойци на групировката убиха 1200 души и взеха 240 заложници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР